maanantai 26. maaliskuuta 2012

DJ Spockin syntymäpäivä

26.3. eli eilen näyttelijä/kuvaaja/ohjaaja Leonard Nimoy täytti 81-vuotta. Hänet muistetaan erityisen hyvin hänen kahdesta kirjastaan "I am not Spock" ja "I am Spock."

Dj Spock olkaa hyvä.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Mass effect 3 tiivistelmänä

Mass Effect kolmonen on vihdoin täällä ja puolivuosikymmentä kestänyt avaruusooppera saa päätöksensä. Tobuscus kertoo literaalivideossaan, mistä on kyse.

lauantai 10. maaliskuuta 2012

torstai 1. maaliskuuta 2012

Eläköön automatiikka!

Hoksasin Talouselämän sivuilta jutun, jossa kerrottiin amerikkalaisen harrastajakuvaajan kasvimaavideon taustamusiikin joutuneen YouTuben sekä m.m. YouTubessa artistien tekijänoikeuksia hallinnoivan Rumblefishin hampaisiin. Tausta"musiikkina" kerrottiin olleen linnunlaulua. No olihan se tsekattava.Että semmosta Rihannaa siinä videossa.

Kuten TheNextWebin artikkelista selviää, voi tämän kaltainen tilanne olla kuvaajalle, eli itse videon tekijänoikeuksien haltijalle melko ikäväkin. Tällaisen leiman saaneeseen videoon nimittäin saa YouTube yhteistyötahoineen läimäistä mielin määrin mainoksia päälle. Voin kuvitella, että monikaan taidekuvaaja, joka lataa sen dadaistisen itseilmaisun huipentumansa "Öljyvuoto ojassa yöllä" juuttuuppiin, ei välttämättä pidä siitä että pöllön huhuilu on jonkun automatiikan täydentämän työntekijä-botin mielestä kuulostanut liikaa Pave Maijaselta.